Caretta: Başlangıç

Alper Tolga Akkuş

Hani seri filmlerde olur ya öyle; üç-dört film sonrasında hikayenin en başında döner film yapımcıları ve yönetmenler. Çok örnek sayabiliriz böyle. Matrix, Alien, Yıldız Savaşları, Yüzüklerin Efendisi vs. Caretta için öyle yapalım dedim bu ay. Nasıl başladı bu Caretta hikayesi, aktarayım diye geçti içimden. Buyrunuz.

Adana Geko Cafe’de “Çukurova Ekoloji Günleri” hazırlık toplantılarından birindeyiz. 4-5-6 Mayıs 2018 tarihlerinde hayata geçecek Ekoloji Şenliği münasebetiyle heyecanımız had safhada. Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali (BIFED) ile işbirliği halindeyiz. Adana ÇEYİ (Çukurova Ekolojik Yaşam İnisiyatifi) ve Mersin ÇİTTA (Çukurova İnsan Tohum Toprak Atölyeleri) gönüllüleri olarak hepimiz birimiz, birimiz hepimiz anlayışımız ise baki.

İşte o toplantıda hep bir ağızdan ve fikirden “ne yaparız, nasıl yaparız” diye öneriler havada uçuşurken ekipten birinin, eğer aklımda yanlış kalmadı ise Fatih (Kaya) Abi’nin “Bir duvar gazetemiz olsa nasıl olur?” demesi ve bu işin sorumlusu olarak beni göstermesi ile başladı her şey.

Hani, “Aklımda o an bir şimşek çaktı!” denir ya. İşte vallahi de öyle oldu o an benim için. Gözümün önünde bir film şeridi gibi canlanıverdi gazete. Caretta’yı el emeği hazırlamak, “Çukurova Ekoloji Günleri” süresince her gün yeni bir nüshasını katılımcılar ile paylaşmak vesaire vesaire. Caretta ismi daha ilk anda, fikir ile birlikte aklıma gelmişti zaten. Derken, derken o duvar gazetemiz Caretta, gün olup devran da dönünce Kültürhane Youtube kanalına uçtu yavaş yavaş ve yolculuğuna bu yeni mecrasında devam ediyor hâlâ.

Caretta’nın duvar gazetesi şekli ile hayata geçirdiğimiz ilk ve -şimdiye kadarki- tek nüshasını bu sayfada sizlerle paylaşıyoruz. Fotoğraftaki Çukurova Ekoloji Günleri’nin hemen önceki gününden bir kare. Geko Cafe’de bir araya gelip duvar gazetemiz Caretta’yı el yazılarımızla, kendi çizimlerimizle dünyaya getirmiştik heyecandan içimiz içimize sığmazken 3 Mayıs 2018 günü. Caretta’yı dünyaya getiren ekibi de sayalım yeri gelmişken: Sol başta fikir babası Fatih abi, sonrasında sırasıyla saat yönünde ben, Nurullah, Semih ve Canan.

Sevimli deniz kaplumbağamız Caretta’nın Kültürhane Youtube kanalındaki hali ise her Cuma saat 15.00 itibarıyla birkaç tık uzağınızda. Eee, ne diyoruz biz her programın sonunda…

Caretta
Ağır ağır ama sebatla
El ile, göz ile, diz ile
Bir araya gelince elbette söz ile Sözü söze ekleye ekleye Muhabbet ile…
#anavarrza

Kültürhane Menü/Dergi (Tüm Sayılar)

Related

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *