Bu şeker o şekerdir

Ulaş Bayraktar

“Bu bir sefer tası değildir” demiştik hatırlarsınız…

Aynı şekilde bu da bir “şeker” değildir. Çünkü bu basit bir şeker görünümünde büyük bir dayanışmanın ifadesidir.

Artık malumunuz; Aralık başından beri 250’ye yakın sefer tasını özene bezene, atıksız olarak hazırladık ve talep edenlere ellerimizle ulaştırdık.

Fakat ne mutlu ki kendisi doyarken, hemşehrisini aç komaya gönlü razı gelmeyen pek çok da dostumuz var. Onların da desteği ile 100’den fazla günlük menüyü en temel gıda gereksinimlerini karşılamakta zorluk çeken hemşehrilerimize ilettik.

Kimler yok ki bu hafta içi yemek desteğinden faydalananlar arasında: Yemek yiyebilmek için tarikat yurduna kayıt yaptırmayı düşünen İran Azerisi öğrenciler, yapayalnız yaşayan Suriyeli yaşlı bir çift, mahallemizin evsizleri…

En zoru Suriyeli yaşlı çiftimize ne yaptığımızı anlatmaktı. Belli ki savaşın vahşetinden kaçıp kentimize sığındıklarından beri her daim tedirginlikle yaşıyorlar. İlk birkaç gün anlayamadılar onlara düzenli yemek getireceğimizi. “Yani her gün mü getireceksiniz?” diye sorma ihtiyacı duydu sonra. “Evet” dedik. Ertesi gün “Kızılay’dan mısınız?” diye sordu. “Yok” dedik “Kafeyiz biz.” Ertesi gün artık iyice alışmıştık birbirimize; “Kebap da olacak mı?” diye espri yapacak kadar yakın hissetmişti.

Ve sonra her akşam yemekleri aldıktan sonra içeri girip, bir şeker getirmeye başladı, sımsıcak minnet ifadeleri ile.

İşte bu şeker, o şekerdir.

Hiç tanımadığı, bilmediği hemşehrilerine bizim vesilemizle yardımını, desteğini esirgemeyen dostlarımıza, hemşehrilerimize yollanan, emaneten bizde kalan şeker.

Bizi de büyük bir açmazdan kurtardı bu şeker. Çünkü yemekleri iletirken, fotoğraf çekip, biz kasım kasım kasılırken, dayanışma kurduğumuz insanların reklam malzemesi olmalarını elbette hiç istemedik.

Ama bilinsin de istiyorduk. Askıya bıraktığınız menüler tam da ihtiyaç duyanlara ulaşıyor, çok çok makbule geçiyor.

Ve bu küçücük şeker imdadımıza yetişti. Eskiden iadeli taahhütlü mektup gönderilirdi. Posta adresine ulaştığında size de bir küçük kağıt iade olunurdu. İşte bu şekeri yardımınızı sahiplerine ulaştırma taahhüdümüzün iadesi olarak kabul etmenizi umarız.

Ve bu dayanışmanın devamı için tüm dostlarımızı sefer tası askılarımızı boş bırakmamaya davet ediyoruz. Çünkü maharet, malum, tek seferli yardımda bulunmak değil daimi bir dayanışmayı canlı tutabilmekte.

Desteğini esirgemeyecek dostlarımızın 90 543 423 42 63 nolu whatsapp hattından bizimle iletişime geçmesini bekliyoruz.

Related

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *