Biz Kültürhane’yiz

Ayşe Gül Yılgör

Kimimiz Kültürhane çalışanıyız, poğaçasını servisini yapan, kasada hesap alan, naklen yayında çalışan, kütüphaneyi düzenleyen; kimimiz Kültürhane dostuyuz, açıldığı günden beri çeperindeyiz. Filmlerin izleyicisi, konserlerin dinleyicisi, sohbetlerin katılımcısıyız.

Kimimiz Türkiye’nin dört bir yanından ziyaret edeniyiz, etkinliklerin katılımcısı, söyleşilerin konuşmacısı, kitapların yazarı, filmlerin yönetmeniyiz. Kimimiz Mehmet Fatih Traş Kütüphanesi’nin öğrencileri, araştırmacılarıyız. Sınava, tez savunmasına hazırlananız, raflardaki kitapların kullanıcılarıyız, pencere önünde yağan yağmuru izleyerek roman okuyanıyız.

Adı masalarda yazılı olanlarız, dünyanın dört bir yanında yaşama ve üretme çabasını sürdüren, bunları Kültürhane medyada paylaşan ve etkinlikleri hiç kaçırmayanlarız.

Bir kısmımızın yıllardır tanışıklığı vardı, bir kısmımız Kültürhane ile tanıştık. Ortak yaşanmışlıklar, benzer idealler, birbirine yakın hayaller yakınlaştırdı, arkadaş, dost etti. Siyasi düşünce, din, mezhep, milliyet ve cinsel yönelim farklılıkları ayırıcı olmadı bizim için, tam tersine farklı olanı tanıdıkça kendi içimizdeki duvarlar çatlamaya, yıkılmaya başladı.

Kültürhane’yi birlikte var ettik, şimdi 3. yaşımızı bitiriyoruz. Umut adamızda üretimlerimiz/ paylaşımlarımız çoğalsın ve birbirimizi gören gözlerimizin pırıltısı hiç eksilmesin.

Hepimiz eşitlikten adaletten, özgürlüklerden yanayız. Şiddete karşıyız, kadın cinayetlerinin önlenmesini, İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmasını istiyoruz. Çevre ve hayvan haklarına da insan hakları kadar duyarlıyız. Göçmenleri bizden ayrı görmüyoruz. Bir de dostluğun ve dayanışmanın çok kıymetli ve zenginleştirici olduğundan eminiz. Ağız dolusu gülüyoruz çoğu zaman, üzüleni teselli etmeye çalışıyoruz, sorunlarımızı çözmek için aklımızı ve olanaklarımızı ortaklaştırıyoruz.

Bir de Kültürhane bebeklerimiz/çocuklarımız var. Ekin, Deniz, Alis, Defne, Reyhan, Temmuz, Umut… İçimizi ısıtıyor, umutlarımızı tazeliyorlar, umarım hayat önlerine hep iyilik ve güzellikler çıkarır.

BİZ KÜLTÜRHANE’YİZ.

Birlikte var ettik, şimdi 3. yaşımızı bitiriyoruz, birlikte geçireceğimiz nice yıllarımızın olmasını diliyorum. Umut adamızda üretimlerimiz/paylaşımlarımız çoğalsın ve birbirimizi gören gözlerimizin pırıltısı hiç eksilmesin.

Related

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *